Hanácké zlato v trojobalu aneb smažené olomoucké tvarůžky
Obyvatelé Hané jsou na svoje slavné tvarůžky hrdí, a to zcela právem. Lahodný dietní sýr s typickou vůní dotáhnete k dokonalosti, když jej usmažíte. Jak na to?
Suroviny
tvarůžky:
8 koleček olomouckých tvarůžků
8 plátků uherského salámu
1 vejce
2 lžíce mléka
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Lepenice:
500 g brambor
3 lžíce mléka
500 g kysaného zelí
1 cibule
1 lžíce sádla
hrst kadeřavé petrželky
kmín
pepř
sůl
Postup přípravy receptu
Mezi dvě kolečka tvarůžků vložíme jeden plátek salámu.
Zpevníme párátkem, obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova.
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.
Vařené je scedíme, rozšťoucháme a zamícháme s vroucím mlékem.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, vložíme překrájené kysané zelí a krátce podusíme.
Zelí vmícháme do kaše, dochutíme sekanou petrželkou, pepřem, popřípadě solí.