Hovězí na divoko: Lahodná večeře (nejen) pro pamětníky
6. srpna 202179 581
Hovězí na divoko budete prostě milovat! Vynikající pečeně ve smetanové omáčce s knedlíkem k nedělnímu obědu potěší všechny generace.
Suroviny
plátky hovězího masa podle počtu strávníků
olej
1 lžíci hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru
1 cibuli
1 rajský protlak
1 lžičku cukru
koření Divočina 2 lžičky
sůl
2 dl smetany
Postup přípravy receptu
Na oleji osmažíme cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa.
Podlijeme vodou a přidáme rajský protlak, 2 lžičky koření Divočina, lžičku cukru a na kostičky nakrájenou zeleninu.
Dusíme doměkka.
Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozšleháme ponorným mixérem. Nakonec zahustíme smetanou.
Podáváme s knedlíkem.