Hraběnčiny řezy, které se rozplynou na jazyku
Hraběnčiny řezy jsou oblíbeným českým moučníkem z jablek a ořechů, který ocení každá návštěva. Nadýchaná lahůdka je ke kafíčku ideální!
Suroviny
450 g polohrubé mouky
200 g másla
6 g prášku do pečiva
200 g cukru moučka
4 žloutky
600 g jablek
200 g cukru krystal
100 g ořechů
4 bílky
50 g rozinek
1 lžička skořice
Postup přípravy receptu
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme je co nejrychleji do těsta. 2/3 namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout.
Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru.
Nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.