Itálie na talíři: Smetanové gnocchi s máslovo-parmazánovou omáčkou
20. října 202112 922
Tak po tomhle jídle se doslova utlučete! Je to sice kalorická bomba, ale rozhodně stojí za to. Krémově smetanové gnocchi s máslovo-parmazánovou omáčkou jsou naprosto vynikající a nejlépe chutnají s kuřecím masem.
Suroviny
500 g gnocchi
300 g kuřecích prsních řízků
100 g másla
200 ml smetany ke šlehání
5 lžic strouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
sůl
pepř
Postup přípravy receptu
Maso lehce naklepeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme.
Ke konci přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět.
Přilijeme šlehačku, strouhaný parmazán a mícháme do zhoustnutí.
Na závěr přisypeme čerstvou petrželku. Podáváme s uvařenými gnocchi.