Jak na dokonalé vepřové koleno? Trik je v marinádě
Vepřové koleno může být opravdovou delikatesou, když mistr kuchař ví, jak na to! Trik je v tom koleno povařit, sáhnout po dobré marinádě a maso dostatečně dlouho péct, aby bylo kolínko uvnitř vláčné a na povrchu křupavé. S tímto receptem nemůžete šlápnout vedle.
Suroviny
1 vepřové koleno
3 l vody
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule
Marináda:
2 lžíce kuřecí chilli omáčky sladké
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky pepře
1 lžíce sójové omáčky
5 česneků + 2 cibule na pečení
Postup přípravy receptu
Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
Vychladlé koleno nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 česneků a 4 poloviny cibule a přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200°C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.