Jak na nejlepší bramborový salát? S naším receptem ho zvládnete na jedničku!
23. prosince 202035 368
Bez bramborového salátu prostě nejsou Vánoce. Zároveň platí, že každý má na tuto tradiční štědrovečerní pochoutku svůj vlastní recept. Pokud to pro vás neplatí, nebojte se - s naším osvědčeným postupem nešlápnete vedle!
Suroviny
2 kg uvařených brambor ve slupce
sklenička nakrájené mrkve s hráškem
2 cibule
okurky (voda z okurek)
tatarka
majonéza
sůl
pepř
hořčice
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a přes strojek nakrájíme na menší nudličky přímo do velké mísy.
Do mísy dále vsypeme obsah skleničky (mrkev a hrášek), nadrobno nakrájenou spařenou cibulku, nakrájené okurky a zalijeme směsí z tatarky a majonézy.
Směs tatarky a majonézy:
Tatarku s majonézou vlijeme do nové misky, kam dáme podle chuti lžíci hořčice, sůl a pepř. Do prázdných skleniček vlijeme trochu láku z okurek a promícháme, vodu pak vlijeme do směsi a dohromady zamícháme. Tuto směs pak přidáme do salátu.
Salát mícháme ručně, aby se nám brambory ještě více nerozmačkaly, podle chuti osolíme a opepříme a dáme do chladu.
Podáváme na druhý den.