Jak na nejlepší hovězí burger? Zkuste recept uznávané kuchařky
30. července 202110 742
Každý má svůj recept na dobrý burger. Někdo maso dochucuje, jiný jen solí. Někdo má rád tlusté burgery, jiný tenké... Dnes přinášíme recept na hamburger od uznávané české kuchařky Dity P. Určitě zkuste!
Suroviny
600 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajčatové passaty
2 lžíce worchesterové omáčky
1 vejce
1 hrst petrželky (hladkolisté)
sůl
pepř
4 hamburgerové housky
4 listy salátu (hlávkový nebo ledový)
4 lžíce tatarské omáčky
1-2 červené cibule
8 plátků rajčat
Postup přípravy receptu
Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterem, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku a ze směsi vytvarujeme 4 burgery (malinko větší než housky, grilováním se lehce spečou).
Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe sedět ostatní přísady. Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně posadíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.