Jak na nejlepší nakládaný hermelín? Kouzlo je v koření!
Nakládaný Hermelín je mezi Čechy snad nejoblíbenější dobrota k pivu. Chcete si jej vyrobit doma? Klíč k úspěchu je v dobré kombinaci koření, ale i v trpělivosti - rozhodně sýr nechte pořádně uležet!
Suroviny
4 Hermelíny
1 větší cibule
feferonka nebo chilli dle chuti
provensálské koření
grilovací koření
2 bobkové listy
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
mletá paprika
česnek
olej
Postup přípravy receptu
Hermelíny podélně rozkrojíme, jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou grilovacím. Potřeme rozdrceným česnekem, přidáme cibuli na kolečka, přiklopíme, naskládáme do sklenice a posypeme mletoou paprikou. Zalijeme olejem, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, feferonku a zbylou cibuli. Dobře uzavřeme a necháme v lednici uležet několik dní.