Je libo dobrotu ke kávě? Upečte tradiční perník
7. března 202119 418
Perník nepatří jen k vánočním svátkům. Vynikající kakaový moučník dobře poslouží i jako dobrota pro návštěvu nebo lahůdka k odpolední kávě. Tip: Namažte si hotový perník domácí rybízovou marmeládou. Z té chuťové kombinace půjdete do kolen!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice nebo krystalu
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
1/2 prášku do pečiva
1 skořicový cukr
hrst vlašských ořechů
1/2 hrníčku oleje
1 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
citrónová kůra
250-350 ml mléka - dle potřeby, těsto musí být lité
Postup přípravy receptu:
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
Pak k nim přidáme všechny ostatní suroviny a smícháme v lité těsto.
Pečeme na 175°C, cca 20 minut.
Je opravdu vláčný a výborný, uvidíte, že se po něm jen zapráší.