Jemné máslové kuře, které se rozplyne na jazyku
29. srpna 202124 500
Pečené kuře není nic zvláštního, pokud jej ale připravíte v máslové marinádě, výsledek bude nedostižný. Šťavnaté maso jemné chuti se doslova rozplyne na jazyku.
Suroviny
1 kuře
Marináda:
3 polévkové lžíce másla
1 polévková lžíce medu
1 malý rajský protlak
1 polévková lžíce sójové omáčky
majoránka
sůl
špetka skořice
kmín
grilovací koření
sladká paprika (množství koření záměrně neuvádím, každý si ho přizpůsobí podle své chuti)
Postup přípravy receptu
Kuře omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku, malinko ho osolíme.
Marinádu připravíme tak, že v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme med, rajský protlak a sójovou omáčku, promícháme. Marinádu nevaříme a odstavíme z plotny. Pak už jen vmícháme majoránku, skořici, kmín, grilovací koření, sladkou papriku a podle potřeby osolíme. Marinádou polijeme kuře.
Pekáč s kuřetem vložíme do trouby a pečeme zhruba 1 hodinu při 180-200°C. Průběžně kuře podléváme výpekem a podle potřeby do výpeku doléváme vodu, aby se marináda nepřipalovala.
Podáváme s rýží nebo brambory.