Klasika jako od maminky: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Sezóna českých jahod se blíží! Přeneste se na chvíli do dětství a uvařte si tvarohové knedlíky plněné těmito oblíbenými letními plody, jako vám je dělávala maminka nebo možná babička. Chuťová kombinace tvarohu, cukru a jahod vás pohladí po duši.
Suroviny
12 ks čerstvých jahod
2 kostky měkkého tvarohu (500g)
hrneček (200 ml) polohrubé mouky
mouku na vysypání
1 vejce
1 kostka tvarohu na strouhání
2 lžíce másla
skořicový cukr
šlehačka na zdobení
sůl
Postup přípravy receptu
Z měkkého tvarohu, celého vejce a polohrubé mouky vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválíme šišku, tu nakrájíme na 12 stejných dílů.
Jednotlivé díly rozválíme, dáme doprostřed jahodu a v dlaních zakulatíme.
Mezitím si dáme vařit vodu, kterou trochu osolíme. Do vařící vody vložíme knedlíky a vaříme na mírném ohni 8 minut.
Poté vyndáme a rozkrojíme. Posypeme skořicovým cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem.
Polijeme rozpuštěným máslem a dozdobíme šlehačkou.