Klasika snadno a rychle: Guláš pečený v troubě
Hodiny u sporáku a kontrolovat, jestli se guláš nepřipaluje? A co takhle oblíbenou českou omáčku zkusit trochu jinak? Troubový guláš je stejně chutný jako ten klasický a zvládne ho každý.
Suroviny
1 kg vepřového masa
3 velké cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
2 kostky Masoxu
1 rajčatový protlak
sůl podle chuti
3/4 - 1 l vody
čerstvá paprika
Postup přípravy receptu
Nejprve zapneme troubu na 250°C.
Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso, zasypeme kořením (gulášové, sladká a pálivá paprika), přidáme solamyl, rozdrobíme kostky Masoxu, osolíme, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou, navrch nakrájíme čerstvou papriku, přikryjme a vložíme do již předehřáté trouby na 250°C na 1 hodinu.
V žádném případě během pečení neotvíráme, nemícháme a už vůbec nekoukáme dovnitř! Podáváme s chlebem, knedlíkem. Dobrou chuť!