Kofilové slzičky, které si zamiluje celá rodina
Kofilové slzičky jsou důkazem, že jedna surovina dokáže už "přejedený" recept proměnit v novou pochoutku. Ozvláštněte tradiční druh lepeného cukroví a uvidíte, že si ho doma zamilují úplně všichni.
Suroviny
Těsto:
175 g hladké mouky
125 g Hery
60 g moučkového cukru
1 žloutek
1/2 vanilkového cukru
Krém:
60 g cukru krupice
1 čokoláda Kofila
1 vejce
125 g másla
Dále:
čokoládová poleva
Postup přípravy receptu:
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout.
Potom vyválíme a vykrojíme slzičky (nebo jiné tvary), dáme na plech.
Pečeme při 180°C cca 7 minut (každá trouba peče jinak).
Vejce, čokoládu a cukr vyšleháme nad parou. Necháme vychladnout. Máslo rozšleháme a po částech zašleháme čokoládovou hmotu.
Slzičky slepíme krémem. Namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme dle fantazie.