Křehká minutková krkovička pro mlsné jazýčky
Dopřejte si oběd jako v luxusní restauraci a zkuste tuto křehkou minutkovou krkovičku. Výborná je s americkými brambory a domácím dresingem!
Suroviny:
2 pláty vepřové krkovice prorostlé
1 vejce
1 lžíce solamylu
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce grilovacího koření
1 malá lžička gyros
5 stroužků drceného česneku
pepř
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Plátky z krkovičky nařízneme na pár místech, aby se nekroutily, pak je naklepeme a necháme být. V nějaké misce smícháme a rozšleháme vejce, solamyl, hořčici, česnek, grilovací koření, gyros, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím oleje.
Krkovičku v této směsi namočíme z obou stran, pak ji v misce necháme, přikryjeme a dáme do lednice (nejméně přes noc, ale i déle až 3 dny).
Pak vyndáme a když v misce zůstane ještě nějaká směs, tak ji natřeme na plátky, hned dáme smažit do horkého oleje, po chvílích několikrát otáčíme, aby byla krkovička pěkně propečená. Pak už servírujeme.