Kuřecí po chalupářsku: Pikantní lahůdka pro velké jedlíky
Vaření na chalupě musí být jednoduché, vydatné a samozřejmě by mělo být i dobré. Kuřecím po chalupářsku potěšíte velké jedlíky, ale i jiné strávníky. Kombinace kořeněného drůbežího s klobáskou je neodolatelná.
Suroviny:
4 plátky kuřecího masa
sůl
pepř
mletá paprika
olej
1 cibule
kousek pórku
8 žampionů
1 dl vývaru
100 g pikantní klobásy
3 lžíce kečupu
100 g sterilované kapie (nakrájené na proužky)
worchester
oříšek másla
Postup přípravy receptu:
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou a zprudka opečeme na oleji na pánvi doměkka.
Pak maso vyjmeme a do výpeku, který můžeme zjemnit oříškem másla, vsypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, naplátkované očištěné žampiony, na kolečka nakrájený pórek a klobásku, kečup, kapii, worchester, malinko přisolíme a podlijeme trochou vývaru.
Směs opékáme, dokud se přebytečná voda neodpaří, pak vložíme plátky masa a směsí je obalíme. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami, ale výtečné je to i s chlebem a čerstvou zeleninou.