Máslová kuřecí stehna se žampiony, která se rozplynou na jazyku
To je ale dobrota! Tento recept na měkká a šťavnatá kuřecí stehna se žampiony na másle musí zkusit každý milovník drůbeže.
Suroviny
3 kuřecí stehna (vykostěná)
sůl
pepř
olej na pánev
200 g čerstvých žampionů
1 červená kapie
1 lžíce másla
sojová omáčka
nakládaný nezrající sýr v oleji
několik plátků anglické slaniny
Postup přípravy receptu
Vykostěná stehna mírně naklepeme, osolíme je a opepříme. Olej na pánvi rozehřejeme a maso opečeme, přeložíme do zapékací mísy.
Do výpeku dáme máslo na zjemnění, na něm orestujeme na plátky nakrájené žampiony a na proužky nakrájenou kapii do poloměkka, můžeme mírně osolit a zakápnout sojovou omáčkou.
Na maso v zapékací misce položíme kostičky naloženého sýru, poklademe restovanými žampiony s kapií, na ně položíme plátky anglické slaniny a dáme zapéct do trouby. Zapékáme při 180°C asi 20 minut dorůžova.
Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory.