Masové kuličky na paprikách a pivu mají ten pravý šmak české kuchyně
My máme zase rajskou? S originálním receptem na masové kuličky na paprikách už tuhle větu nikdy neuslyšíte! Pikantní koule pečené na cibuli a ve skvělé omáčce, která má říz, chutnají výtečně s chlebem a jako pochutina k pivu.
Suroviny:
500 g mletého masa mix
1 vejce
1 střední mrkev
1 menší cibule
lžička papriky
50 ml studeného mléka
2-3 lžíce strouhanky
pepř
sůl
paprika červená, žlutá, bílá
5-6 cherry rajčátek
velká cibule
200-250 ml světlého piva
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce ostrého kečupu
2 lžičky hořčice
špetka cukru
špetka soli
sádlo
Postup přípravy receptu:
Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev nastrouháme na jemno. Smícháme je s masem a zbytkem surovin. Dochutíme a mokrýma rukama tvoříme kuličky.
Papriky a cibuli nakrájíme na proužky, rajčata na polovinu. Pivo smícháme s kečupem, hořčicí, protlakem a kořením. Do pekáčku vytřeného sádlem dáme papriky a cibuli s rajčaty.
Na zeleninu položíme kuličky a polijeme připravenou směsí. Pekáček přikryjeme a pečeme na 190-200 stupňů, cca 35-45 minut. Před koncem pečení odkryjeme a dopečeme. Podáváme s chlebem nebo rýží.