Míša řezy, po kterých se jen zapráší
Míša je pochoutka, která odolává času a už skoro 60 let ji milují nejen české děti, ale i dospělí. Není tedy divu, že stejně jako původní zmrzlina platí za oblíbené i Míša řezy. Kakaovo-tvarohový moučník potěší prostě každého.
Suroviny
Těsto:
6 vajec
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
6 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce kakového prášku
Krém:
250 g másla
500 g měkkého tvarohu (tučného)
150 g moučkového cukru
Poleva:
120 g čokolády na vaření
100 g másla nebo hery
2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu
Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a ušlehaný tuhý sníh.
Vytvořené těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 min. při 180°C na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu.
Po upečení piškot necháme vychladnout.
Než piškot vychladne, umícháme jemný krém z tvarohu, másla a cukru.
Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu zatuhnout.
Připravíme polevu: Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.