Moderní pečení: Krémová dýňová buchta
4. října 20219 228
Krémová buchta s dýňovým kompotem je to pravé ořechové pro podzimní dny. Doporučujeme podávat čerstvou a s vanilkovou zmrzlinou nebo kopcem domácí šlehačky.
Suroviny
40 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru
2 dl oleje - sklenička
2 vejce
2 lžičky sody
1 celý kompot dýňový (i šťáva)
Postup přípravy receptu
Smícháme vejce s cukrem a potom přidáme všechny ostatní suroviny. Pokud se vám zdá těsto tuhé, můžeme přidat teplé mléko. Těsto by mělo jít vylít na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme ve vyhřáté troubě. Zda je buchta hotová, vyzkoušíme kouskem špejle. Těsto se na ni nesmí lepit.