Nadýchaná a sladká hrnková buchta Himaláje
29. září 2021121 822
Říká se jí Himaláje, protože její nadýchaná sladká tvarohová náplň připomíná zasněžené kopce hor. Tuto snadnou hrnkovou buchtu si jistě oblíbí celá vaše rodina!
Suroviny
2 vrchovaté hrnky hladké mouky
1 hrnek pískového cukru
1 kypřící prášek
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
2 i více lžic kakaa
Náplň:
2 tvarohy ve staniolu
1 vanilkový pudinkový prášek
1 hrnek cukru moučka
2 vejce
1 hrnek mléka
Postup přípravy receptu
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny. Něco přes půl těsta vlijeme na plech s vyšším okrajem, na toto těsto přijde nádivka z tvarohu: cukr ušleháme s vejci, přidáme tvaroh a mléko a vanilkový pudinkový prášek. Nádivku jsem na těsto dávala lžící, aby se nepropadla na dno. Nahoru přijde zbytek tmavého těsta.
Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. Krájíme až úplně studené.