Nebe v hubě: Vynikající obrácené řízky z bůčku
Klasický vepřový nebo kuřecí řízek v trojobalu jistě znáte, ale co obrácené řízky z bůčku? Šťavnaté maso je opravdovým nebem v hubě! Jak na to?
Suroviny
plátky bůčku cca 2 cm (podle počtu porcí)
sušený česnek + olej
sůl
pepř
vejce + lžička hořčice
strouhanka
olej na smažení
Postup přípravy receptu
Bůček osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Lehce zakápneme olejem a necháme dvě hodinky v pokojové teplotě. Klidně i přes noc.
Na prkýnko dáme strouhanku a bůček na ní naklepeme. Rozšleháme vejce s hořčicí. Naklepaný a obalený bůček máčíme ve vejcích a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.
Smažíme pozvolna do zlaté barvy z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem, nebo různě upravenými bramborami.