Nejlepší polévka? No přece frankfurtská s párkem!
Jemná frankfurtská polévka s párkem je vynikající jako předjezdec, když se k hlavnímu chodu podává sladké jídlo, například plněné knedlíky nebo vdolky. Zasytí ale i samotná. Naučte se ji podle tohoto receptu:
Suroviny
5 nožiček frankfurtských párků
1 větší cibule
2 lžíce sádla
3 větší brambory
1 kostka masoxu
3 kávové lžičky sladké mleté papriky
hl. mouka
česnek
pepř
petrželová nať
sůl
Postup přípravy receptu
Na sádle restujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli.
Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.
Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.
Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a najemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.