Naučte se připravit špenát tak, že si na něm pochutná i dítě
21. února 202176 488
Jak mít ten nejlepší špenát? Chce to dostatek česneku i kvalitní plnotučné mléko! Poradíme vám, jak oblíbenou přílohu k masu zvládnout na jedničku.
Suroviny:
1 mražený špenát
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 hrnek mléka
sůl dle chuti
4 polévkové lžíce polohrubé mouky
Postup přípravy receptu:
Do hrnce dáme trochu oleje, přisypeme cibulku, česnek a necháme zpěnit. Zalijeme hrníčkem mléka a vložíme špenát (plyn na minimum a přiklopíme). Občas promícháme, dokud neroztaje.
Přidáme 4 polévkové lžíce polohrubé mouky (pomalu přisypáváme za stálého míchání, aby nevznikly hrudky). Přidáme sůl dle chuti. Necháme špenát probublat. Že je jak má být poznáte podle toho, že se začne lepit na vařečku.