Nejlepší sváteční pečínka: Béřovický králík se nikdy nepřejí
1. dubna 202116 035
Máte po zimě chuť na něco lehčího? Králík je to pravé ořechové. Vyběhaný ušák chutná skvěle jako pečínka, je ale potřeba jej naložit, aby maso změklo a ztratilo typický pach, který nesedí každému. Zkuste recept na Béřovického králíka a uvidíte, že si jej doma všichni rychle oblíbí.
Suroviny
2 dl oleje (i méně)
1 lžička soli
2 lžičky kečupu
2 lžičky hořčice
1 lžička pepře
1 lžička sladké papriky
1-2 cibule
5 stroužků česneku
králičí maso
Postup přípravy receptu
Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin. Pak přikryté, podlité trochou vody, pečeme doměkka, odkryté chviličku na barvu.
K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo, jak to dělám já, výpek slít a zahustit smetanou a podávat s knedlíkem.