Pohanka na slaný způsob? Chutná skvěle s restovanou zeleninou
Pohanka má specifickou chuť i vůni, proto se s ní nejčastěji setkáváme ve sladkých snídaňových kaších, kde ovoce, med a další přísady právě tu její chuť a vůni přebijí. Ale zdravá pohanka jde připravit skvěle i naslano a nejlepší je jen tak s restovanou zeleninou.
Suroviny:
0,5 hrnku pohanky
1 hrnek vývaru
1 cibule
1 mrkev
1 hrst mrazených fazolek
0,5 plechovky kukuřice
0,5 mladé cukety
5 sušených rajčat
worcestr
sůl
pepř
olej z naložených rajčat na pánev
Postup přípravy receptu:
V hrnci ohřejeme vývar, přidáme propranou pohanku, 10 minut ji povaříme na mírném plameni, pak odstavíme z ohně, pokud po 30 minutách nebude veškerá tekutina vsáklá v pohance, ještě ji krátce povaříme.
Podle chuti dosolíme.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, restujeme do zlatavé barvy, až pak přidáme fazolky, kukuřici, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou.
Doměkka restovanou zeleninu smícháme s hotovou pohankou.