Polévka je grunt. Recept na poctivou bramboračku
8. září 20214 018
Tu vůni hub a majoránky zná snad každý z nás. Bramboračka patří do české kuchyně odedávna. S tímto receptem ji zvládne i začátečník a bude dokonalá!
Suroviny
2 brambory
1/2 celeru
3 stroužky česneku
1/2 mrkve
1/2 petržele
1,5 l vody
2-3 lžíce hrubé mouky
1 cm másla
hrst sušených hub
majoránka
0,5 lžičky soli
Postup přípravy receptu
Houby namočíme na 10 minut.
Z másla a mouky usmažíme jíšku a zalijeme vodou. Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 min. Pak do toho vložíme na kostičky nakrájené brambory a nastrouhanou zbylou zeleninu, namačkaný česnek a osolíme.
Vaříme dalších 10 minut. Nakonec povrch poprášíme majoránkou.