Pravá chuť Bulharska: Hovězí pomazánku musíte ochutnat
Tak tohle jste dost možná ještě nejedli. Pravá bulharská pomazánka z hovězího masa, brambor, cibule a majonézy je sice kalorickou bombou, ale je to neuvěřitelný gurmánský zážitek! Dejte si!
Suroviny
400 g zadního hovězího masa
4 střední brambory
2 větší cibule
1 malá majonéza
4 PL Heinz kečupu
6 sterilovaných okurek Znojmia
černý mletý pepř
mletá červená paprika
sůl
Postup přípravy receptu
Nejdříve je nutno předvařit suroviny. Dáme uvařit doměkka hovězí maso a v druhém hrnci brambory a vše necháme po uvaření řádně vychladnout. Vývar z masa můžeme použít na polévku nebo jinak zužitkovat.
Poté připravíme masový mlýnek a semeleme maso, brambory, oloupanou cibuli a okurky, vše řádně promícháme a necháme vychladit. Dále přidáme majonézu, kečup, koření dle chuti a důkladně promícháme.
Poté můžeme podávat. Je nutno dbát na řádné vychlazení z důvodu použití majonézy a taktéž tímto prodloužíme trvanlivost, která se při uchování v chladničce pohybuje okolo 2 až 3 dnů maximálně.