Regionální recepty: Jihočeská cmunda po kaplicku
30. května 202155 897
Jiný kraj, jiný mrav - a název. Křupavé smažené bramborové placky, tedy bramboráky, jsou v Česku oblíbené všude, někde jim ovšem říkají tak a jinde onak. V jižních Čechách například dělají takzvanou cmundu, ke které neodmyslitelně patří také uzené maso. Jak na to?
Suroviny:
500 g brambor
100-120 g hrubé mouky
3 stroužky česneku
majoránka
vejce
sůl
pepř
uzené maso
olej na smažení
horké mléko
Postup přípravy receptu
Brambory nastrouháme, přidáme všechny přísady, uzené maso nakrájíme na plátky, asi půl cm silné.
Na pánev klademe bramborové těsto, na něj plátek masa a znovu bramborové těsto. Smažíme zvolna po obou stranách. Podáváme s dušeným zelím.