Rychlá a šťavnatá kuřecí prsa se smetanovou omáčkou
Máte na spěch? Šťavnatá pečená kuřecí prsíčka jsou hotová do 30 minut. Přelitá smetanovou omáčkou a podávaná s americkými brambory nebo hranolky chutnají skvěle a působí slavnostně.
Suroviny:
500 g kuřecích prsou
hladká mouka
sladká červená paprika
3 stroužky česneku
sůl
pepř
máslo
250 ml sladké smetany
200 ml vývaru (nebo bujonu)
2 KL plnotučné hořčice
1 KL worcesteru
2 větší cibule
Postup přípravy receptu:
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce, smíchané s mletou červenou paprikou.
Na másle zprudka opečeme (já dávám přepuštěné máslo anebo k máslu přidám trochu olivového oleje, aby se nepřepalovalo). Opečené plátky masa dáme do zapékací mísy, na každý dáme malý kousek másla, přikryjeme alobalem a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Do výpeku, (pokud se přepálil, rozpustíme kousek másla) přidáme hořčici, smetanu, jemně poprášíme hladkou moukou, rozředíme vývarem a přidáme worcesterskou omáčku.
Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme dozlatova. Kuřecí plátky přelijeme omáčkou, přidáme opečenou cibulku a podáváme s opékanými brambory.