Rychlé vídeňské brambory se slaninou
Vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí budete zbožňovat! Díky tomuto receptu vytvoříte do půl hodiny výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.
Suroviny
500 g brambor
150 g slaniny
1 velká cibule
cca 100 ml smetany na vaření
zelená petrželka
sůl
popř. malý kousek másla
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.
Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso :-)