Sladký moučník, který stojí za hřích: Krupicovo-pudinkový letní dort
Pracujete na perfektní postavě do plavek, ale rádi si dopřejete něco sladkého? S tímto božským krupicovo-pudinkovým letním dortem na sušenkovém korpusu nějakou linii úplně pustíte z hlavy!
Suroviny
2 balíčky sušenek
2 lžíce másla
1 l mléka
5 plných lžic dětské krupičky
4 plné lžíce vanilkového pudinku
1 hrnek pískového cukru
1 lžíce másla
jahodové dortové želé Castello (z Lidlu, 1 balení do 1/2 l vody)
jahody
Postup přípravy receptu
Sušenky rozdrtíme v robotu a smísíme se změklým máslem. Na podnos dáme kruh od dortové formy a nadrcenou směs rozmístíme na dno, pevně upěchujeme (jako na cheesecake).
Mléko smícháme s cukrem, krupičkou a pudinkem, svaříme na hustou kaši, nakonec vmícháme lžíci másla. Promíchanou směs nalijeme do dortové formy a uhladíme. Necháme vychladnout.
Želatinu smícháme s 1/2 l horké vody, není třeba již doslazovat, necháme vychladnout a nalijeme na dort. Pod želatinu můžeme dát již kousky jahod. Tato želatina tuhne až v lednici, nikoli při pokojové teplotě, takže je třeba mít dort pevně utěsněný, aby neprotekla okolo. Klasické želatiny želírují již při chladnutí, tuto jsem nechala smíchanou přes noc na lince a ráno byla stále tekutá, ztuhla až po 2 h. v lednici. Pokud použijete želatinu jinou, tomuto se vyhnete.
Nakonec kruh odstraníme a dort ozdobíme kousky jahod, možno i šlehačkou...dle vlastní chuti a fantazie.