Šlehačkové cukroví, po kterém se jen zapráší
22. listopadu 2020283 147
Výjimečně lahodné, výjimečně jemné, až se samo rozplývá na jazyku! Takové je báječné šlehačkové cukroví, které bude ozdobou každého vánočního stolu.
Suroviny:
45 dkg hladké mouky
25 dkg máslA
200 ml šlehačky 33 %
moučkový cukr
vanilkový cukr na obalení
Postup:
Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto. Šlehačku doporučujeme vyndat z lednice těsně před zpracováním těsta, aby bylo chladné.
Vyválíme plát 3 až 5 mm silný a vykrajujeme tvary, pečeme v troubě předehřáté cca 200 až 220 °C zhruba 8 až 10 minut.
Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.