Šťavnatá pečená krkovička, co se rozplyne na jazyku
Krkovička je vynikající maso; je dobře prorostlé, takže výsledkem bývá šťavnatá pochoutka, která potěší všechny milovníky pořádných flákot. Upečte ji v troubě tak, že se rozplyne na jazyku!
Suroviny:
vepřová krkovice s kostí vcelku
cibule
česnek
kmín
pepř
sůl
sádlo
krapet oleje
Postup přípravy receptu:
Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme olejem. Do pekáče dáme sádlo, cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli, česnekem, podlijeme cca 1 dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.
Po půlhodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200°C a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).