Tradiční dobroty: Perfektní moravský vrabec
12. září 202132 243
Moravský vrabec je dokonalá a tradiční dobrota. Vypečené plecko, k tomu kyprý bramborový knedlík a dušený špenát nebo zelí jako příloha. Ještě zapít vychlazeným pivem - no co může být lepšího?
Suroviny
vepřové plecko
bůček
sádlo
2 větší cibule
5 stroužků česneku
kmín
sůl
hladká mouka
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na větší kousky, cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200°C.
Po upečení maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a povaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, jako přílohu dušené zelí nebo špenát.