Tradiční maďarský tokáň, po kterém zapomenete i na guláš
3. října 202145 087
Vepřový tokáň je tradiční jídlo velmi podobné našemu oblíbenému guláši. Stálice maďarské kuchyně je ale o něco hustší a vydatnější. Zkuste jídlo připravit podle tohoto receptu a uvidíte, že si jej zamilujete!
Suroviny
600 g vepřové kýty
sůl
1/2 lžičky pepře
olej
2 PL rajského protlaku
100 ml suchého bílého vína
cca 100 ml vody
Postup přípravy receptu
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.
Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme, zalejeme vínom, pridáme paradajkový pretlak, podľa potreby vodu. Vody vždy iba po troche - aby sa jedlo nepripálilo. Varíme do zhustnutia.
Podávame s ryžou, uvarenými širokými rezancami a pod.