Už jste jedli pečenou mrkev? Lahodná alternativa párku vás možná překvapí
10. ledna 202167 769
Už jste slyšeli o mrkvi v rohlíku? Vegani a vegetariáni toto jídlo vymysleli jako alternativu ke klasickému párku v rohlíku a připravují jej z pečené mrkve. Možná vás překvapí, jak dobrá taková pečená mrkev může být. Záleží na tom, jak ji dochutíte. Zkuste třeba tymián a jogurt!
Suroviny:
600 g mrkve
2 lžíce bílého hustého jogurtu
snítka tymiánu
1 stroužek utřeného česneku
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky soli
šťáva z půlky citronu
špetka chilli
olivový olej
Postup přípravy receptu:
Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky nebo šikmá kolečka. Jogurt smícháme s lístečky tymiánu, česnekem a zbytkem surovin bez oleje.
Připravíme plech s pečicím papírem, lehce potřený olejem. Mrkev smícháme s ochuceným jogurtem a pořádně promícháme.
Pečeme na 200 °C asi 35-45 minut do zlaté barvy a do měkka. Mezitím asi po 15 minutách mrkev promícháme, a protože jogurt už se vsákne, pokapeme vše olejem.