V jednoduchosti je krása: Opečené houby s česnekem a bazalkou
20. září 20213 463
Milovníci hub, pozor! Tato rychlovka může vypadat chudě, nenechte se ale zmást. Opečeným houbám s česnekem a bazalkou co do množství skvělé chuti nelze nic vytknout! Podáváme jako přílohu nebo samostatně s čerstvým chlebem.
Suroviny
250 g hub (mohou být jakékoliv, já použila krémové žampiony)
3 stroužky česneku
1 lžička italské směsi bylinek (sušená bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn)
sladká paprika
2-3 lžíce olivového oleje
větší špetka mletého pepře
sůl
1 KL balsamika
Postup přípravy receptu
Použijeme raději menší houby. Pokud je nemáme, ty větší překrájíme. Smícháme utřený česnek s olejem, basamikem a bylinkami.
Do směsi vložíme očištěné houby a necháme minimálně 20 minut marinovat. Pokud nespěcháme, necháme je marinovat přes noc.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Houby vložíme i marinádou do zapékací misky a pečeme 20-25 minut.
Můžeme použít samostatně s chlebem nebo jako přílohu k masu. Je zcela na nás, jak nám budou nejlépe chutnat.