Vánoční cukroví: Ořechoví ježci, kteří potěší mlsné dětské jazýčky
Jíme i očima a pro ty nejmenší to platí dvojnásob! Vyhrajte si s cukrovím a vyrobte capartům originální ořechové ježky, kteří jsou slaďoučcí, ale zároveň je potěší i svým hravým vzhledem.
Suroviny
35 dkg hladké mouky
20 dkg Hery nebo másla
5 dkg cukru krupice
1 žloutek
vlašské ořechy podle potřeby
čokoláda na vaření
strouhaný kokos dle potřeby
Postup přípravy receptu
Z hladké mouky, změklé Hery či másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto a necháme uležet v chladnu. Stačí půl dne.
Pak do malého kousku těsta dáme půlku jádra vlašského ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček do špičky.
Pečeme 10-15 minut asi na 170 stupňů.
Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček - dělám to špejlí.
Necháme uležet pár dnů.