Vaříme hezky česky: Cikánská hovězí pečeně trochu jinak
Cikánská hovězí pečeně s rýží je pikantní klasika české kuchyně, kterou nepohrdne snad vůbec nikdo. Tento jednoduchý recept zaručí, že si ji zamilujete.
Suroviny:
500 g zadního hovězího masa
1 velká sklenice sterilovaného zeleninového leča
1 větší cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička kmínu
hladká mouka
sůl
pepř
olej
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji, anebo tuku ji osmažíme do zlatova.
Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme do tmavé barvy.
Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Zeleninové lečo přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě a ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.