Vláčné domácí bulky se sýrem za pár korun
Nebaví vás utrácet peníze za pečivo, které pak stejně ztvrdne a vy jej musíte vyhodit? A co takhle péct si ho sami doma? Domácích bulek se sýrem si můžete vyrobit přesně tolik, kolik vaše rodina spořádá, navíc vás vyjdou jen na pár korun.
Suroviny
450 ml vody
90 g oleje
2 lžičky cukru
3 lžičky soli
840 g hladké mouky
30 g droždí
tvrdý sýr (na posyp - nejlepší je obyčejný s 30% tuku)
Postup přípravy receptu
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na díly (dělala jsem bulky větší, měla jsem jich 12) a z každého dílku uděláme bulku.
Uložíme je na plech, svrchu je trochu zploštíme a necháme nakynout.
Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C/15-20 minut podle velikosti bulek a výkonu vaší trouby).
Těsto je určeno pro velké pekárny, do menších je třeba množství surovin upravit.