Voňavý pečený čaj, který zahřeje a pohladí
2. října 202117 123
Je to dobrota i teplé pohlazení v jednom. Domácí pečený čaj je skvělý pro výrobu vitamíny nabušeného nápoje, po jehož vypití vás na dně hrnečku čeká ještě malá svačinka ve formě ovoce.
Suroviny
1 kg rybízu
1 kg letního ovoce
3/4 kg cukru
2 lžičky skořice
4 hvězdičky badyánu
5 hřebíčků
2 citrony nejlépe v bio kvalitě
cca 2 dl rumu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Větší ovoce nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron) a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, zasypeme cukrem.
Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme.
Hned po upečení přidáme rum, rychle promícháme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu.
Použití:
Do hrnečku dáme 1-2 lžíce této směsi, zalijeme horkou vodou. Vypijeme jako čaj a na dně hrnečku nás čeká pochoutka v podobě kousků ovoce.