Vydatný oběd, který zahřeje: Poctivá květáková polévka
25. září 202124 276
Podzim už klepe na dveře a s ním i sychravé počasí. Zahřejte se talířem pocitvé květákové polévky podle našeho receptu.
Suroviny
1 menší květák
3 menší mrkve
pořádná hrst sterilovaného hrášku
kus pórku
50 g másla
2 žloutky
1 kostku polévkového koření
sůl
pepř
petržel
2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Nejprve si uděláme jíšku z másla a mouky a zalijeme studenou vodou a metličkou rozšleháme.
Přidáme zeleninovou směs, mrkev na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky, polovinu pórku na proužky a vaříme 20 minut.
Pak přidáme hrášek, dochutíme pepřem, solí, zbývajícím pórkem, pažitkou a zavaříme rozkvedlanými vejci.