Výtečná a šťavnatá vepřová krkovička s houbovou směsí
Jak ozvláštnit krkovici? Třeba skvělou směsí ze žampionů, šunky a petržele! Tomuto receptu se přezdívá "hrbaté maso", protože se krkovička zapéká ukrytá pod kopečky skvělé "nádivky".
Suroviny
vepřová krkovička - plátky
sádlo
olej
4 ks žampionů
cibule
10 dkg šunky
4 rohlíky
2 dcl mléka
2 vejce
10 dkg tvrdého sýru
zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka.
Na oleji restujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme.
Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.
Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut.
Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění.