Vzpomínka na léto: Hrníčkové meruňkové řezy
Máte doma zásobu zavařených meruněk nebo jiného letního ovoce a chcete si připomenout teplejší dny? Na tento snadný hrníčkový recept nepotřebujete ani váhu a odměrku, jen několik surovin a chvilku času. A jaká je to dobrota!
Suroviny
2,5 hrnku polohrubé mouky
2,5 cukru krupice
0,5 hrnku oleje
2 hrnky mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
meruňky nebo jiné ovoce
1 vanilkový cukr
asi 2 lžíce strouhanky
Postup přípravy receptu
Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny.
Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.
Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a asi 10 minut zapečeme na 180°C.
Pak opatrně vyndáme z trouby, naklademe meruňky, které posypeme vanilkovým cukrem a strouhankou, zalijeme zbytkem těsta a pečeme ještě asi 30-40 minut na 170°C. Koláč raději hlídáme, každá trouba peče jinak.