Zkuste něco nového: Kuřecí prsíčka po asijsku si zamilujete
Máte rádi maso, ale už se vám zajídá, jak ho připravujete? Zkuste kuřecí prsíčka po asijsku, která si určitě zamilujete. Šťavnaté maso dochucené zázvorem, paprikou a kari má exotickou a svěží chuť a je výtečné s rýží.
Suroviny
na 1/2 kg kuřecích prsíček (může být i vepřové)
1/2 lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžička mleté červené papriky sladké
1 lžička zázvoru
1 lžička kari
2 žloutky
3 lžičky solamylu
1 větší cibule
3 lžíce sojové omáčky
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky.
Všechno koření odměříme po lžičkách do skleničky a důkladně promícháme (lžičky s kořením musí být rovné - nikoliv vrchovaté, jinak je to pak opravdu hodně ostré).
Maso dáme do mísy, smícháme s kořením ze skleničky.
Sojovou omáčku a solamyl smícháme se žloutky a nalijeme do misky k masu, nakonec přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme.
Necháme odležet nejlépe do druhého dne. Smažíme na oleji.
Jako příloha se hodí nejlépe hranolky, ale mě to moc chutná i s rýží.