Mini štrúdly ze zakysané smetany s vůní podzimu
30. října 20211 750
Klasický štrúdl určitě znáte, ale napadlo vás někdy udělat mini štrúdlíky? Chutnají stejně skvěle a jsou velmi efektní při servírování, když přijde návštěva. Kombinace jablek, smetany a skořice navodí perfektní podzimní atmosféru!
Suroviny:
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
125 g Hery
200 g zakysané smetany
jablka
skořicový cukr
trocha strouhanky
vajíčko na potření
Postup přípravy receptu:
Mouku, Heru a zakysanou smetanu smícháme a vypracujeme do hladkého těsta, které nelepí.
Rozdělíme na 9 dílků, které vyválíme na malé obdélníčky cca 10x15 cm, ořízneme rádýlkem do obdélníku, odříznuté okraje odložíme.
Obdélníčky naplníme jako klasický závin (trocha strouhanky, strouhaná jablka, skořicový cukr), zavineme, potřeme vajíčkem a ozdobíme tvary, vykrojenými z odřezků. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.