Neskutečně dobré bůčkové závitky se zelnou nádivkou
31. října 20211 244
Klasický bůček všichni známe a máme ho spojený patrně především s křenem a pivem. Ale tyto bůčkové závitky se zelím, to je úplně jiná liga! Šťavnatou lahůdku ocení všichni velcí jedlíci.
Suroviny:
plátky vyššího libovějšího bůčku bez kosti
kysané zelí
pepř
sůl
paprika červená mletá
kmín
čerstvě nastrouhaný křen
olej
Postup přípravy receptu:
Plátky vepřového bůčku naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, popepříme, dáme zelí, zavineme a spíchneme jehlou nebo párátkem, vyskládáme do pekáče nebo zapékací mísy vylité olejem.
Posypeme kmínem a pečeme do červena.
Těsně před koncem pečení ještě posypeme mletou červenou paprikou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem - nebo křen dáváme až na hotové závitky na talíři. Při pečení nutno asi dvakrát podlít.
Obměnou náplně může být párek nebo špekáček.
Příloha: brambory, bramborová kaše, ale nejlepší je chleba, protože se dá vytírat výpek, který je dobrý.