Pikantní domácí čalamáda jako od maminky
27. října 20214 671
Čalamáda je pikantní, nakládaná zeleninová směs, která může být základem salátů nebo doplnit třeba pečená žebírka. Připravte si ji podle tohoto vyzkoušeného receptu.
Suroviny:
1 hlávka zelí
2 zelené papriky
2 červené papriky
2 žluté papriky
3 cibule
5 mrkví
4 dl octa
3 dl oleje
40 dkg cukru krystalu
14 dkg soli
Postup přípravy receptu:
Vše nakrájejte na nudličky. Přidejte cukr, sůl, ocel a olej. Nechte do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.
Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.
Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a udělala další dvě skleničky. Zavařujte 80°C 25 minut.