Smažené nebe v hubě: Jednoduché langoše si zamilujete
16. června 202171 856
Langoše jsou, podobně jako třeba bramboráky, tak trochu smažené šílenství. Jídlo, o kterém všichni víme, že není zrovna zdravé, přesto si ho jednou za čas nedokážeme odpustit, protože je neskutečně dobré, snadno připravíte s tímto receptem.
Suroviny:
600 g hladké mouky
1/2 l mléka
sůl
cukr na kvásek (asi 1 malou lžíci)
1 kostka kvasnic
Postup přípravy receptu:
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek, postupně vmícháme hladkou mouku a přidáme sůl. Těsto necháme nakynout.
Na hlubší pánev nalejeme olej, musí ho být dosti, aby langoše hezky plavaly. Do rozpáleného oleje vkládáme vytvarované těsto a usmažíme po obou stranách. Potíráme rozmačkaným česnekem, kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, jak kdo má rád.