Našli jsme tajný recept na tetiny vánoční řezy
Vánoční řezy od tetičky. Bez nich jsem si jako dítě nedokázal Vánoce představit. Konečně se mi podařilo najít její tajný recept, o který se s vámi chci podělit. Ve videu používám domácí pekárnu pro přípravu těsta a robot na vyšlehání krému. Samozřejmě novodobé vymoženosti nejsou pro recept důležité, ale výrazně ulehčí práci.
Na těsto budete potřebovat máslo (stačí to nejlevnější), cukr, vanilkový cukr, kakao, skořici, med, vejce, hladkou mouku, jedlou sodu a mléko. Přesné množství najdete ve videu. Těsto rozdělíte na 3 díly, které vyválíte na opravdu tenké pláty. Ty pak dáte na 10 minut do trouby rozpálené na 170 stupňů.
Náplň si připravíte z mléka, pudingu v prášku, másla a moučkového cukru.
Krémem pak natřete první upečený čtverec těsta, přiložíte druhé patro, na něj opět krém a zakryjete třetím plátem. Zatěžkáte a dáte odpočinout do lednice. Druhý den polijete čokoládou, okrájíte boky, aby byly řezy pěkně rovné a necháte opět vychladit.
Speciální vánoční cukroví připravte tak 1-2 týdny před konzumací a hotové nechávejte v lednici nebo na jiném chladném místě. Před podáváním nakrájejte. Dobrou chuť a šťastné a veselé Vánoce.